Delft, 16 maart 2020

Beste Ondernemer,
Er komt veel op ons af in deze lastige tijden. Kom je nu in betalingsproblemen of heb je moeite om je personeel aan het werk te houden? Hieronder geven wij een aantal mogelijkheden die kunnen bijdragen aan de continuïteit van je onderneming. Wij staan je graag bij! Werktijdverkorting Heb je moeite om je personeel aan het werk te houden en lopen de werkzaamheden af, maak dan gebruik van werktijdverkorting. Werktijdverkorting is een regeling voor werkgevers die door buitengewone omstandigheden, die buiten het normale ondernemersrisico vallen, tijdelijk geen of minder werk voor (een deel van) hun personeel hebben. Een werkgever die kan aantonen dat hij in een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 weken door de coronacrisis minstens 20% van de ter beschikking staande arbeidscapaciteit niet kan benutten, kan een vergunning voor werktijdverkorting aanvragen bij het ministerie van SZW.

Meer informatie (UWV)

Laat ons weten als we jullie moeten helpen bij het aanvragen voor werktijdverkorting. Vul van te voren alvast de bijlage 1 in van Personeel korter werken in. Betalingsproblemen door coronavirus Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. We kunnen de belastingdienst vragen om uitstel van betaling en de voorlopige aanslag aanpassen.

Meer informatie (Belasstingdienst)

Verruimde BMBK-regeling Heb je problemen met geld te lenen? Bedrijven kunnen de BMBK benutten voor overbruggingskrediet of om hun rekening courant-krediet, oftewel het bedrag dat zij “rood mogen staan’ te verhogen. De verruiming is essentieel voor de liquiditeit van kleinere ondernemers die inkomsten of productie mislopen door het coronavirus. Denk aan horecaondernemers en hun toeleveranciers, een reisbureau, maar ook bedrijven die niet meer aan grondstoffen vanuit het buitenland kunnen komen.” Hiervoor dient een investeringsaanvraag bij de bank gedaan te worden. Graag horen wij of wij jullie moeten helpen bij een investeringsaanvraag.

Meer informatie (RVO)

Wij van 4you willen jullie graag helpen in deze moeilijke tijd. Gelet op de recente ontwikkelingen rond het coronavirus zal 4you accountancy de adviezen van de overheid opvolgen. Dit betekent dat onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis werken. Wij zijn gewoon telefonisch bereikbaar op 085-488 1900. Mochten er acute problemen zijn, kunnen jullie bellen op het nummer van Antoinette 06-52347033.
Afspraken worden in beginsel verzet of- indien mogelijk- telefonisch afgedaan. Als je een afspraak hebt staan, nemen wij contact met je op.

Download PDF (NBA)